Prestigefeestje theater kostte € 100.000

Het openingsfeestje voor het nieuwe prestigeproject de Stoep theater (bouwkrediet € 28,5 miljoen) kostte bijna €100.000. Dat blijkt uit de begroting van de openingsactiviteiten die vandaag in de commissie Welzijn wordt besproken. TROTS is verbijsterd. Volgens de partij hadden de kosten veel lager kunnen zijn.

“Waarom zijn er bijvoorbeeld verkeersregelaars ingezet”, zo vraagt Chris Hottentot, die vaste woordvoerder Nico Akkerman vanavond vervangt, zich af. “Er konden maximaal 650 mensen in de grote zaal plaatsnemen. Dat is niet meer dan bij een gewone voorstelling. Gaan we bij reguliere voorstellingen ook verkeersregelaars inzetten? Als dat noodzakelijk is dan blijkt het theater verkeerstechnisch wel op een hele verkeerde plek te zitten. Is dat niet noodzakelijk, waarom is er dan geld aan uitgegeven, terwijl heel veel maatschappelijke organisaties in Spijkenisse dolblij zijn met een fractie van die € 6000 die het gekost heeft?”

Naast de optredende artiesten in de grote theaterzaal, liepen er tijdens de openingsmiddag ook nog andere acts rond in de foyer. De kosten hiervoor kwamen op € 8000 op de openingsmiddag. Voor de openingsvoorstellingen op 9 en 10 oktober kwam daar nog eens € 5500 bij. Totaal is er voor twee dagen  € 13.500 aan acts en animatie uitgegeven. “Het had best wat kleinschaliger gemogen”, zo vindt Hottentot. “In plaats van oesters had het theater bij wijze van spreken ook gewoon bitterballen kunnen serveren.” Catering rond de openingsmiddag en –avonden kostte in totaal € 15.000.

“Nog steeds staat het financiële huishoudboekje van de gemeente Spijkenisse er niet florissant bij, al beweert de wethouder financiën iets anders. Veel maatschappelijke organisaties snakken in deze tijden van grote bezuinigingen naar een bijdrage vanuit de gemeente om behoeftige inwoners terzijde te kunnen staan en daar geeft de gemeente niet thuis. Maar in de opening van het prestigeproject van dit gemeentebestuur van ONS, VVD en CDA, wordt zonder schaamte € 100.000 uitgegeven. Het is te gek voor woorden. Wat TROTS betreft had er al minimaal een kwart van het budget afgekund. Dit gemeentebestuur geeft blijkbaar meer om prestige en gebouwen dan om mensen en maatschappelijke kwesties”, zo besluit Hottentot.

Author: LEF

Share This Post On