Nissewaard wil Oudenhoorn behouden

Het gemeentebestuur van Nissewaard wil afzien van een grenscorrectie bij Oudenhoorn. Dit voorstel doet het college aan de gemeenteraad. Al vanaf het begin van de fusieplannen wilde Oudenhoorn afgesplitst worden en ondergebracht worden bij het naastgelegen Hellevoetsluis. In een raadpleging onder de inwoners bleek 93% van de inwoners zich uit te spreken voor deze oplossing. Het gemeentebestuur heeft nu besloten hier van af te zien,  omdat de gemeente dan € 1,6 miljoen aan Rijksbijdragen misloopt. Geld dat de gemeente hard nodig heeft, vanwege de slechte financiële situatie.

“Het hebben van een slechte financiële situatie, waar de coalitiepartijen overigens zelf mede schuld aan dragen, kan nooit een excuus zijn om Oudenhoorn te duperen”, beklaagt fractievoorzitter Mia Sliwinski van LEF Nissewaard zich. Toch had de partij niets anders verwacht. “Al kort na de verkiezingen krabbelden een aantal partijen terug op hun toezeggingen. Het is geen wonder dat steeds meer inwoners niet gaan stemmen. Het vertrouwen in de politiek wordt op deze manier niet groter.”

LEF Nissewaard gaat de documenten rond het besluit, die gisteren aan de raad zijn gezonden, nog nader bestuderen. Desondanks blijft de partij bij haar eerdere standpunt. Een grenscorrectie met Oudenhoorn moet mogelijk blijven. “De gemeente stelt € 1,6 miljoen tekort te komen als Oudenhoorn overgaat. Misschien had de gemeente vanaf het begin al rekening moeten houden met dit scenario en de begroting daarop af laten stemmen. Nu wordt Oudenhoorn de melkkoe van Spijkenisse. De € 1,6 miljoen die Nissewaard voor Oudenhoorn krijgt, wordt blijkbaar niet aan die kern besteed”, besluit Sliwinski.

Gemeentelijke documenten:

 

Author: LEF

Share This Post On

1 Comment

  1. Ik hoop dat jullie daadwerkelijk lef! Blijven houden en voor grenscorrectie van Oudenhoorn kiezen. Dan krijg ik weer een beetje vertrouwen in de politiek, want dat stinkt nu aan alle kanten.