LEF Nissewaard sluit zich aan bij Forza! Nederland

Haarlemmermeer / Nissewaard, 13 december 2015

Vanaf 1 januari 2016 zal de gemeenteraadsfractie van LEF Nissewaard verdergaan onder de vlag van Forza! Nederland. De naam Forza! staat voor “Fortuynistische Oproep tot Realistische Zakelijke Aanpak”. Forza! is in 2003 opgericht en is reeds vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Haarlemmermeer en Velsen (IJmond).

“Gezien de overeenkomsten in standpunten tussen onze fracties is het een logische stap,” zegt Mia Sliwinski, fractievoorzitter en boegbeeld van de Nissewaardse fractie, die voortaan Forza! Nissewaard zal gaan heten. Ze vervolgt: “We hebben al langere tijd goede contacten met onze collega’s in Haarlemmermeer en de IJmond. Bovendien voorkomen we hiermee mogelijke problemen en verwarring met een partij uit het oosten van het land, die ook de naam LEF draagt, maar een compleet ander gedachtengoed vertegenwoordigt. Naast de naam verandert er voorlopig niets aan de samenstelling van de fractie in Nissewaard”, zo besluit Sliwinski.

Forza! voorzitter Paul Meijer is blij met de versterking uit Zuid-Holland: “Forza! is een landelijke partij en staat stevig voor het gedachtengoed van Pim Fortuyn. Dat uitdragen is hard nodig, zeker gezien het huidige politieke klimaat in Nederland. We werken hard aan een verdere uitrol via de gemeenten en ik ben daarom blij dat we de samenwerking, die we met Mia Sliwinski al hadden, nu kunnen formaliseren.”

In de landelijke politiek ziet Meijer nog geen rol voor Forza!: “Wat niet is kan altijd komen, maar we bouwen eerst aan een stevige basis en een netwerk in de gemeenten, daar staan we midden tussen de mensen, nu dus ook in Nissewaard. Ik verwacht dat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 nog meer gemeentelijke fracties zich zullen aansluiten”, aldus de Forza! voorman.

Paul Meijer en Mia Sliwinski bezegelen de samenwerking

Forza!

Author: LEF

Share This Post On