Fietsparkeerverbod op WC Maaswijk

Om een einde te maken aan de fietsoverlast op winkelcentrum Maaswijk treedt binnenkort een fietsparkeerverbod in werking. Die aankondiging doet de gemeente in huis-aan-huiskrant Groot Nissewaard van 19 mei j.l. Volgens de gemeente klagen bezoekers en winkeliers van winkelcentrum Maaswijk al langer over de fietsen die her en der op het centrale plein staan. In het begin krijgen de eigenaren van de verkeerd geplaatste fietsen een waarschuwing en het verzoek deze aan de buitenrand te plaatsen. Uiteindelijk kan het foutief plaatsen van de fiets leiden tot een boete van €35 tot €60.

In de commissie Bestuur sprak raadslid Chris Hottentot begrip uit voor deze maatregel. Maar, vroeg hij er meteen bij, gaat de gemeente dan ook het aantal fietsenrekken uitbreiden? Volgens Hottentot zijn er te weinig fietsenrekken rond het winkelcentrum om de fietsen fatsoenlijk te stallen. Burgemeester Salet betwistte dat. Volgens de burgermoeder is er altijd voldoende plek als zij haar fiets in de rekken stalt bij een bezoek aan het winkelcentrum.

De reactie van de burgemeester leidde al meteen tot boze reacties op Twitter. Zo betwistte twitteraar Joshua het standpunt van Salet en vond hij dat de fietsenrekken op onlogische plekken staan. Leonie gaf daarnaast aan zelden haar fiets kwijt te kunnen. LEF heeft begrip voor het fietsverbod, maar de partij vindt wel dat er dan ook genoeg rekken moeten staan voor fietsers. En daarover blijken LEF en het gemeentebestuur duidelijk van mening te verschillen.

Author: LEF

Share This Post On

1 Comment

  1. Ik kom bijna elke dag met de fiets en soms zijn er best veel fietsen dat het wel eens geen pretje is om de winkel in te moeten zelf zet ik hem tegen een paal of prullenbak maar als hij langs de rand van het winkelcentrum gezet moet worden zorg dan wel voor genoeg ruimte en palen of rekken waar zetegen aan gezet moeten worden want een fiets met zijtassen en mandje ( ik heb geen auto )kan je niet in een rekzetten want dan valt die om .vraag me af of het langs de rand nu ook geen rotzooitje gaat worden zoja dan hoop ik wel voor een oplossing en dat het wel voor een hoop mensen een plezier moet blijven om op de fiets boodschappen te kunnen doen en dat die het ook blijven doen en niet uitwijken naar een ander centrum of kiezen voor de auto dus burgermoeder houd het goed in de gaten en denk niet zo dat zal nu wel opgelost zijn .