Al 500 steunbetuigingen voor supermarkt

In ruim een week tijd zijn er al 500 handtekeningen en e-mails verzameld om de roep om een supermarkt in de Schenkel te ondersteunen. Vorige week kondigde LEF aan een handtekeningenactie te beginnen om supermarktketens te verleiden in het leegkomende pand aan de IJsselstraat te komen. Door het aangekondigde vertrek van de Aldi komt het pand per 1 oktober 2015 te huur te staan. Het is het zoveelste pand in Spijkenisse wat daarmee leeg komt te staan. Deze keer is het extra zuur, omdat er veel ouderen in de wijk wonen die van de supermarkt afhankelijk zijn voor hun dagelijkse boodschappen. Hoewel de regering ouderen stimuleert steeds langer zelfstandig te blijven wonen, maken de ouderen in de Schenkel zich zorgen omdat zij vrezen dat het hen onmogelijk wordt gemaakt.

LEF heeft inmiddels in meerdere flats rond de Aldi handtekeningenlijsten opgehangen. Afgelopen zaterdag stond de partij ook voor de deur bij de Aldi om steun te krijgen van het winkelend publiek. In totaal wist de partij ruim 360 handtekeningen te verzamelen. Maar de actie is nog niet afgelopen. In de komende twee weken wil LEF ook langs de deuren om handtekeningen te verzamelen. In totaal hoopt de partij ruim 1000 handtekeningen bij elkaar te krijgen.

Steunt u ook de actie? Help LEF met het verzamelen van handtekeningen door deze lijst uit te printen en de handtekeningen in te leveren bij de partij of stuur uw steunbetuiging per mail naar fractie@lefnissewaard.nl.

Author: LEF

Share This Post On

3 Comments

  1. zonder supermarkt in deze wijk word het echt armoedig. voor alle ouderen maar ook jonge mensen in de wijk is dit heel belangrijk

  2. Dat de Aldi weg wil uit het pand aan de Schenkel is natuurlijk erg jammer.
    De huur vraagprijs is echter uitermate ridicuul.
    10.000 euro per maand is buiten alle proportie.
    Kennelijk wil de gemeente door gaan met het uitbreiden van de winkel leegstand.

    • Beste Ron, de gemeente gaat niet over de huurprijzen van panden. Het Aldi-pand is in bezit van een verhuurder, deze bepaald de prijs. De gemeente heeft hier geen invloed op. Wel zijn wij, net als jij, van mening dat de huurprijzen in Spijkenisse veelal te hoog zijn. Wij vinden dan ook dat de gemeente het actief het gesprek aan moet gaan met deze verhuurders en daar waar zij kan druk uit moet oefenen om de partijen te stimuleren de huurprijzen te laten dalen om te voorkomen dat wij hier met meerdere spookwinkelcentra komen te zitten.