Definitief geen MediaMarkt Outlet

Er komt definitief geen MediaMarkt outletwinkel. Verhuurder Sectie 5 en MediaMarkt zijn tot een schikking gekomen over de huidige situatie. Dat blijkt uit een artikel in het AD/Rotterdams Dagblad van 25 maart. Sectie 5 zal het pand verbouwen, zodat er meer winkels in kunnen. Hieruit lijkt te herleiden dat ook Primark zich niet in dit pand zal vestigen. In het artikel wordt gesproken om het pand om te bouwen tot een soort mini-markthal. Wethouder Mourik noemt de situatie ‘uitermate teleurstellend’, maar juicht het ombouwen tot een mini-markthal toe. 

LEF vindt dat de gemeente rond de leegstand in het centrum in gebreke blijft. Volgens de partij is het nodig om duidelijkheid te geven over de parkeertarieven over meerdere jaren, om nieuwe huurders te kunnen interesseren. Toen de partij hier in januari om vroeg, gaf de gemeente aan eerst de evaluatie in mei af te wachten. Hierdoor blijft het voor de markt nog lang onzeker wat er met de parkeertarieven gaat gebeuren. “De angst voor een forse verhoging zal deze markt niet in beweging gaan brengen”, zo stelt LEF.

Author: LEF

Share This Post On