‘Laat communicatiebureau regie voeren over stadspromotie’

Laat een lokaal communicatiebureau de regie voeren over de stadspromotie. Die oproep deed LEF Nissewaard afgelopen dinsdag in de commissie Bestuur. Aanleiding voor deze oproep zijn de diverse incidenten waarin de promotie en communicatie niet altijd even goed verliepen. Zo waren er klachten over de gebrekkige informatie rond de verschillende afzettingen in het centrum bij de Zuid Hollandse Eilanden Wielertour. Ook bleken weinig mensen meegekregen te hebben wanneer de Geraniummarkt werd gehouden. Daarnaast bleek de website inspijkenisse.nl op een verouderde, en onveilige, versie te draaien en is ook de centrumplattegrond op deze site verouderd, met winkels als Free Record Shop en Saturn. Al eerder wees LEF op een blunder met de domeinnaam op de vlaggen.

Volgens LEF zijn er alleen maar voordelen te behalen door een lokaal communicatiebureau in de arm te nemen. “Een communicatiebureau hoeft niet al het werk voor de gemeente uit te voeren, maar kan wel toezien of alle activiteiten met elkaar in lijn zijn door een coördinerende of regierol te pakken”, betoogde raadslid Chris Hottentot in de commissie. “Nu lopen bepaalde acties via de gemeente en andere weer via de winkeliers. Via de winkeliersvereniging had bijvoorbeeld meer aangesloten moeten worden op de geraniummarkt. Daarnaast kan een communicatiebureau juist de controlerende taak hebben of alle informatie op websites nog up to date is.”

Steken laten vallen
De gemeente erkende met de informatievoorziening rond de wielerronde wat steken te hebben laten vallen. De website inspijkenisse.nl wordt geüpdatet. Desondanks, vertelde burgemeester Salet, kan de winkeliersvereniging niet aan alle activiteiten zoals de geraniummarkt meedoen. Uit de verdere beantwoording van de burgemeester herleidde de partij dat de wijze waarop de communicatie nu verdeeld is onder de diverse partijen volgens de burgemeester voldoende functioneert. LEF betreurt het dat het voorstel niet overwogen wordt. De partij hoopte met het voorstel de promotie te kunnen verbeteren en fouten tot een minimum te kunnen beperken.

Bundel websites
LEF herhaalde ook nog haar eerdere voorstel om de verschillende websites in de gemeente bij elkaar te brengen op één portal om meer traffic te krijgen op sites als inspijkenisse.nl en nissewaardwoont.nl. De gemeente zal hier nader naar kijken. Tenslotte deed LEF de suggestie om op bepaalde plaatsen in het centrum een evenementenkalender te plaatsen, zodat bezoekers weten wanneer (vaste) evenementen gehouden worden.

Author: LEF

Share This Post On