Fietsen: ‘Rekken te weinig en staan op verkeerde plek’

Een flinke discussie is losgebarsten op social media over het aangekondigde fietsverbod op het centrale plein in winkelcentrum Maaswijk. Met name in de (besloten) Facebook-groep Spijkenisse discussieert is er een levendige discussie ontstaan. Voorstanders van het fietsparkeerverbod zijn blij dat de gemeente er eindelijk werk van maakt, omdat ‘er geslalomd moet worden om de verschillende fietsen voor de winkels’. Tegenstanders maken zich boos, omdat volgens hen de overlast wel meevalt. Zij vrezen dat de gemeente een extra geldbron nodig heeft, omdat er te weinig fietsenrekken zijn om fietsen te plaatsen.

Veel mensen waren het duidelijk niet eens met burgemeester Salet. Volgens de burgemeester zijn er voldoende fietsenrekken rond het winkelcentrum, zo beweerde zij in de commissie Bestuur afgelopen dinsdag. Over het algemeen vonden de mensen die reageerden dat er juist te weinig fietsenrekken stonden en de rekken die er zijn geplaatst staan te ver van de winkels af.

Zo schreef één persoon dat je met je boodschappen minder ver hoeft te lopen voor de auto dan voor de fiets. Daarnaast vrezen mensen een toename van overlast door vandalisme en fietsdiefstal door de rekken aan de buitenrand van het winkelcentrum. Hierdoor is er geen sociale controle op de fietsen. De mensen die hebben gereageerd zien daarom bij voorkeur meer fietsenrekken die dichter bij de winkels staan.

LEF zal deze reacties terugkoppelen aan het gemeentebestuur en haar oproepen alsnog de stallingsmogelijkheden te herzien en te verbeteren alvorens het verbod te gaan handhaven.

Author: LEF

Share This Post On