Tegen!

Regelmatig horen we het verwijt; jullie zijn overal alleen maar tegen. Is dat ook echt zo? Nee, hoor. Afgelopen week had ik een drukke week met vergaderingen, drie avonden lang in de weer geweest voor LEF en uiteraard u, de inwoner van Nissewaard. Maandag begon de week met een overleg met onze fractie. Aangezien Mia niet aanwezig was, zat ik de vergadering voor.

De laatste avond, woensdag, werd de commissie Leefomgeving gehouden. Ik heb die avond weinig het woord gevoerd. Praten om het praten, daar doe ik liever niet aan. Als ik iets te vertellen of te vragen heb, dan moet het wel inhoudelijk zijn. Deze avond stonden er een paar beslissingspunten op de agenda. Allereerst moesten wij een bestemmingsplan vaststellen voor een ondergrondse hoogspanningslijn tussen Geervliet en Middelharnis. Er was één bezwaarmaker, maar die gaf tijdens de vergadering al aan er inmiddels met de gemeente uit te zijn. Tja, waar moet je dan nog tegen zijn? Er liggen daar tussen Spijkenisse en Geervliet veel gevaarlijkere leidingen onder de grond. Daar kan zo’n hoogspanningslijn ook wel bij.

Akkoord
Het volgende onderwerp, de begroting van de Metropoolregio en het meerjarenbeeld. De Metropoolregio is een nieuw samenwerkingsverband die in de plaats komt van de Stadsregio Rotterdam en de Stadsgewest Haaglanden. Ook daar was weinig aan te merken. Het college had een zienswijze opgesteld en daar konden wij ons prima in vinden. Over het volgende onderwerp ‘woonruimtebemiddeling’ is lang gesproken en nu moet er over worden besloten. Alles is al gezegd en dan kun je makkelijk akkoord gaan. Dan het laatste besluitstuk; startersleningen. De gemeente wil starters op de woningmarkt faciliteren. Hoe kun je daar op tegen zijn? Als dit helpt om de woningmarkt in Nissewaard op gang te brengen, dan moeten we dit vooral doen. Te meer, omdat de gemeente er geen risico in loopt.

Bestuur
Zo kan het dat je dan een avond niet veel te melden hebt en dus gewoon met de coalitie meestemt. Een dag eerder, in de commissie Bestuur, was dat wel anders. Daar heb ik mij wel laten gelden. Zo wil de gemeente een fietsparkeerverbod invoeren op winkelcentrum Maaswijk. Dit kan een goede zaak zijn, maar dan moet de gemeente ook het aantal fietsenrekken op orde hebben. Dat is naar mijn mening nog niet zo. Het, in mijn ogen, belangrijkste punt waar ik mij op heb laten horen die avond betrof de citymarketing.

InSpijkenisse
Als een van de weinige fracties tonen wij kritiek op het gemeentelijke promotiebeleid. Het stoort ons dat de gemeente geregeld fouten maakt. Zo kostte de opzet van WordPress-site inspijkenisse.nl de gemeente € 15.000. Een gemiddelde websitebouwer doet het voor ongeveer 10% van dit bedrag, dat is dus slechts €1500. Verder bleken de vlaggen voor de gelijknamige campagne een andere website te suggereren; shoppeninspijkenisse.nl, een thuiswinkelsite. Vervolgens was de communicatie rond de Geraniummarkt en de wielerronde Zuid-Hollandse Eilanden onvoldoende. Tenslotte was er kritiek op de eerste uitgave van het Er Op Uit-boekje. Inmiddels is dit laatste ruimschoots hersteld.

Citymarketing is belangrijk. Je moet het goed doen en dat kost geld. Daarom is het zonde als dat geld niet effectief wordt ingezet. Helemaal schandalig als je als gemeente een WordPress-site laat bouwen voor € 15.000. Om die reden deden wij een voorstel om voortaan een communicatiebureau in de arm te nemen. Deze kan dan regie houden over de verschillende activiteiten, zodat deze elkaar versterken. Dit zeggen we niet omdat we tegen zijn, dit zeggen wij omdat wij willen dat het beter gaat met onze gemeente en financiële middelen worden gebruikt om het beste resultaat te bereiken.

Chris Hottentot
LEF Nissewaard

Author: LEF

Share This Post On